Jeanne

Jeanne d’Arc-Joyau van de Kloostertuin

Jeanne april -15 S
f. 14 augusti 2014

Ilos 1 LR       Creme S
  P
appa: Sänningegårdens Ilos              Mamma: Crème de la Crème v/d Kloostertuin

Jeanne är en hund där jag varit en del i hela processen. Janet tar normalt aldrig mer än två kullar på en tik, men gjorde ett undantag för att jag skulle få en tik att fortsätta med när jag stoppade min linje. Jag kan inte nog uttrycka min tacksamhet för allt hon gjort  <3 

Som extra bonus har hon samma födelsedag som Tuva – den hund som fick mig att börja med uppfödning! Jag har även haft tillfälle att lära känna hela hennes familj då jag körde ner till Janet i slutet av september för att välja valp och sedan stannade där till början av november då jag kunde ta med mig Jeanne hem.

Så här långt har Jeanne gett mig allt jag vågat hoppas på och litet till. Många glada skratt har det blivit. Hon leker ofta, gärna med andra men lika ofta själv med någon leksak. Hon lär sig snabbt vad jag vill att hon ska göra. Ännu har jag inte “tränat” henne, det har fått räcka med uppfostran. Men med tiden ska vi nog hitta på något “arbete” åt henne också.

I slutet av augusti 2015 var hon med mig till Danmark där jag skulle beskriva hundar. Vid ankomsten tyckte hon att det var litet läskigt med sju enade västgötar som hade litet synpunkter på nykomlingen. Men med tiden gick det riktigt bra. Hela lördagen gick hon lös och tittade sig omkring utan att någonsin ge sig av för långt från mig. Den idealiska hunden – hon höll koll på mig i stället för att jag skulle behöva hålla koll på henne. <3

16/1 2016
Så här långt tycker jag att Jeanne blir snyggare för varje vecka och hon har också ett underbart temperament 🙂  Hon kastar sig inte över nya människor utan kollar in dem först innan hon accepterar dem – ganska klokt. Men vet ju faktiskt inte om alla människor är värda vänskap. Glad och trofast – vad mer kan man begära?

21/5 2017
Fler pluspoäng för denna härliga hund – lätt att para och bär sin kull bra. Det ska bli spännande att se vad som kommer i denna kull!    

6/8 2017
Valpkullen är ju född och har sin egen sida sedan 2/6. Då jag skrev om valparnas DNA-test kom jag ihåg att jag inte rapporterat om Jeanne. Testade ju henne kort efter att testet blivit tillgängligt och hon visade sig vara bärare = hon har enkel anlag för västgötaspetsretinopati.
Jeanne har varit en mycket duktig mamma och även fostrat sina små föredömligt. Jag kan inte nog prisa min lyckliga stjärna (=Janet) som möjliggjorde detta!