HD

Duritzans Harley-Davidson = HD

f. 31 maj 2009

HD fick flytta till min syster Loulou när Tuva somnade in 2017-08-04.
Det var väl inte tänkt att han skulle flytta ännu utan om ett par år.  Men …

HD är den först födde hanen i MC-kullen och hans första levnadstid presenteras tillsammans med syskonen på kullens egen sida. Det fanns inte i mitt huvud att någon ur den kulle skulle stanna kvar, men då hade jag inte räknat med HD. Han bestämde sig för att stanna. Han satsade hårt på att flörta in sig hos Ville, som han helt korrekt insåg var alfahanen. Han markerade tydligt att han skulle följa mig. Ändå hade han nog blivit såld om han inte tillgripit list.

En dag när jag var ute med alla småttingarna klev han ner i vattenskålen med båda framtassarna och stod och tittade en stund. Så klev han tillbaka – tittade – klev i med en tass – tittade och klev tillbaka. Så doppade han nosen i vattnet och blåste luftbubblor! Då var det klippt – en sådan hund kunde jag bara inte skiljas ifrån.

Så har han gått valpkurs. HD var jätteduktig och lärde sig att sätta sig fint vid mattes sida när han blir inkallad, att gå fint vid sidan och att sätta sig när matte stannar. Blir det alltför spännande runt omkring kan han ju glömma, men vem gör inte det?

I februari 2010 var vi på valputställning i Hässleholm. HD uppförde sig över förväntan. Att han blev bäst i klassen var ju roligt, men de var ju bara två (och domaren noterade inte att han saknar några tänder). Så några större växlar drar jag inte utan ser det som en rolig grej.

Hela klassen   HD på bordet                              Att stå på bordet var inget vi tränat på och det visade sig!
Att stå uppställd gick däremot över förväntan 🙂  HD uppställd
Kanske kunde man få godis?

Hd i knätBäst var ändå att få sitta i mattes knä – en riktig mattegris är han den gode HD!

Tånga Hed 2011
I konkurrens med 19 andra hundar tog HD hem segern i öppen klass! Visst tycker jag att han är fin, men inte hade jag väntat mig ett så förnämligt resultat. Jag blev nästan chockad 😉

Visserligen tycktes han ivrig som en tävlingshäst inför en kapplöpning… 

HD en otålig springare (1)…men nu gällde det ju inte snabbhet utan elegans.

Och det hade han ju.   HD uppställd fr Janet

När han sedan kom in tillsammans med de övriga ck-vinnarna blev han 4:a och fick cert! Det kändes helt overkligt…
HD i rörelseFotograf Janet van Iperen-Hoevens

På Ronnebyutställningen 2011 var det glest med västgötar – bara sju anmälda 🙁

Ursprungligen hade jag inte tänkt anmäla, men när det gick så bra på Tånga Hed och Ronneby ligger inom avstånd för att pendla över dagen…  Så hur det var anmälde jag HD mest på skoj för att se vad nästa domare tyckte.
Man måste ju ändå nå ck för att “ha nytta” av få deltagare. Och HD fick BIR, CERT och CACIB! Han kanske inte är så tokig ändå även om jag själv inte tycker att han är så märkvärdig.

Under våren 2012 har HD varit “på turné” och erövrat ytterligare tre CACIB  –  två i Frankrike och ett i Belgien! Visserligen i synnerligen medioker konkurrens, men ändå…
Han bodde då hos Janet (kennel van de Kloostertuin) medan jag fick äran att låna hennes Elle-Estivale van de Kloostertuin för att visa henne i Sverige.

Hösten 2013 ställde jag ut HD i Ronneby igen. Betydligt fler västgötar men trots det fick han sitt tredje cert! Dessutom reserv-cacib och eftersom de som stod före honom inte konkurrerade om det så blev han nu både svensk och internationell champion. Jag dröjde länge med att fylla i blanketten för det internationella…  Han är ju samma hund som han alltid varit med eller utan titlar.

Efter den tjuvparning som Ville ställde till med i november 2012 kände jag inte för att ta fler risker utan har kastrerat HD. Enligt min uppfattning är han ändå inte lämplig för avel med tre saknade tänder. En kramgo nalle är han i alla fall som ser till att matte inte behöver frysa i sängen.