Nimmo

11 aug-2006 – 7 feb 2017

Även Nimmo började som en liten valp – även om han var störst när de föddes.

 

Här har han fått besök av sin blivande familj…

…och här sover han gott i sin egen säng.    

Vad  katten är detta? Så’na djur hade de inte hos Duritzans.

    Första julen!

   Nimmo växte upp till en rejäl unghund.

Så började en misstanke om att lill-matte blev sjuk av hund. För att kolla om det verkligen var så flyttade Nimmo tillbaka till oss på en månad. Här har han nyss kommit hit igen.

 

 

 

 

Tyvärr visade det sig att det handlade om allergi – efter Nimmos flytt och sanering av hemmet var lill-matte bättre utan medicin än hon varit förut med medicin. Så Nimmo fick ett nytt hem i Skåne.

  Det är skönt med egen kudde
Men han ser inte ut att må dåligt med egna kuddar att ligga på i flera rum. Dela mat med matte gör han också. Han vaktar huset och håller koll på sin matte. Jag hälsar på emellanåt.

6 februari 2017
Barbro F ringde och var förtvivlad. Nimmo var sjuk, hon hade varit inlagd på sjukhuset i fem dagar pga lunginflammation och var fortfarande sjuk. Hon kunde därför inte köra honom till veterinär. Så jag bokade tid hos “min” vet till morgondagen och körde ner för att hämta honom. Barbro gav mig alla pappren och hans saker då hon konstaterade att hon inte skulle orka ta hand om honom längre. (Hon dog bara en dryg månad senare.)
På väg från porten till min bil kissade han sex gånger och från garaget här hemma till min dörr kissade han minst åtta gånger. Inne drack han massor av vatten tills jag ställde undan vattenskålen. Och så fortsatte han kissa ungefär var femte till tionde minut – bara rent vatten. Han såg eländig ut och efter fyra hundar tidigare med Cushing var jag ganska säker på att även han var drabbad. Dagen efter när vi kom till veterinären instämde hon i mina misstankar. Hon tog blodprov och svabbar för att skicka till AHT i Storbritannien och sedan fick han somna in för alltid. Pga årstiden fick han sedan ligga en tid i frysboxen innan det gick att begrava honom i samma rabatt som hans syster Bea.