Så’nt vi gjort

 

 

Karneval i Emmaboda 29/5 -10

   … och Ville drog sin kärra med Maizey som passagerare.

Fast ibland föredrog Maizey att gå själv och hon tog hand om sin egen packning.
   Man blir ganska trött. Fast roligt hade vi!

Vår första officiella lydnadstävling 7/2 -10
Först ska sägas att matte inte alls såg detta som en tävling utan som en annorlunda aktivitet – något nytt roligt att göra tillsammans. Då klass 1 var indelad i grupp A och grupp B kunde både Ville och Bea delta.
    Lille Ville bland de stora…  

 

 

 

 

                 Ville fokuserar på matte.


Bea låtsas gå fot
Före hopp…                  och beröm efter hoppet.

Ingen av oss fick pris (helt enigt förväntan) men att hundarna fick så många poäng som de ändå fick (Ville 92 och Bea 79) är helt deras egen förtjänst. Om deras matte lade hälften så mycket energi på deras träning som de lägger på att vara matte till lags skulle de lätt ha vunnit, för DE har kapaciteten även om deras matte inte har den.

Inofficiell utställning i Bräkne-Hoby 25/10 -09
Som träning inför officiella utställningar åkte jag med mina två yngsta, Lyra och HD, till denna med extra bonus att där få träffa Norton med tillhörande matte & husse. Dessutom åkte Pigneys dit med Milla (för barn med hund) och Maizey i valpklassen. Inte anade jag då att Maizey skulle placera sig som reserv (= 5:a) av hela 24 valpar i klassen 4-6 månader.ett stort grattis till Carla som visade henne fenomenalt och till hela familjen som äger denna lilla prinsessa!

Tystare hundar…
Jag har en längre tid kämpat med att få hundarna att åtminstone skälla mindre när folk passerar på vägen utanför vår tomt. Och mindre har det väl blivit, men fortfarande har skällandet varit väldigt irriterande. en av kursinstruktörerna lovade hjälpa mig och igår (8 okt.) var hon här. Vi hade hjälp av ett par “provokatörer” som strosade fram och tillbaka på vägen och emellanåt stannade vid staketet. Carina jobbade intensivt med hundarna i cirka 1½ timme – men sedan var de tysta!!! Nu gäller det “bara” för mig att fullfölja arbetet; att med eller utan “provokatörer” jobba så som hon visade mig. det kommer att kräva självdisciplin och en rejäl arbetsinsats. Men tänk på belöningen – att få glädjas åt hundarna utan att förtvivla över allt skällande. Det är värt mycket.

Vallanlagstest i Vankiva 26/9 -09
Den 26 sept. var vi på vallanlagstest i Vankiva med klent resultat. Bea var visserligen betydligt tuffare än för två år sedan; hon nöp kvigorna i benen rejält ett par gånger, men sedan tyckte hon att hon gjort nog. Lyra gick ända fram och nosade på bakhasorna, men när kvigorna vände på huvudet och tittade på henne backade hon. Trots detta var det en jättetrevlig dag  då vi träffade en hel massa vättar och deras ägare – kan man begära mer?